لطفا صبر کنید....

سوالات متداول رادیولوژی و سونوگرافی

تمامی سوالات رو بخونید اگه به جواب سوالتون نرسیدید میتونید سوال خودتون رو مطرح کنید تا در سریعترین زمان ممکن به اون پاسخ بدیم با تشکر

  • تفاوت سونوگرافی دو بعدی، سه بعدی، چهاربعدی
  • سونوگرافی داپلر
  • سونوگرافی NT
  • ماموگرافی
تفاوت سونوگرافی دو بعدی، سه بعدی، چهاربعدی

سونوگرافی دوبعدی همان سونوگرافی سیاه و سفیدی است که به طور معمول در طی دوران بارداری و یا بررسی سایر قسمت های بدن انجام می شود.

سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی هردو بصورت تصاویر بازسازی شده رنگی می باشد.

تنها تفاوت این دو در بعد زمان است، در سونوگرافی سه بعدی تصاویر بعدا بازسازی می شود ولی در سونوگرافی چهار بعدی به طور همزمان انجام می شود.

سونوگرافی داپلر

سونوگرافی داپلر مقاومت جریان خون، حجم جریان خون، حجم جریان خون جفت، مقاومت جریان مغز جنین اندازه گیری می شود.
این سونوگرافی معمولا زمانی انجام می شود که جنین با توجه به سن حاملگی کوچکتر ازاندازه طبیعی باشد و یا شریان بند ناف جنین و جریان خون عروق بند ناف مشکل داشته باشد. گاهی هم به دلیل روش کار پزشک زنان معالج برای بررسی بیشتر در سنین مختلف بارداری درخواست می شود.

سونوگرافی NT

این سونوگرافی برای تشخیص سندروم داون از ابتدای هفته یازدهم تا انتهای سیزده هفتگی جنین انجام می شود. برای انجام این سونوگرافی، جنین حتما باید بصورت افقی و صاف، قرار بگیرد تا NT به درستی اندازه گیری شود. برای همین ممکن است مادر در یک روز، چندبار سونوگرافی را انجام دهد تا جنین در حالت استاندارد قرار بگیرد.
بهتر است قبل از انجام سونوگرافی خوراکی شیرین مثل بستنی، شکلات یا خرما و عسل میل شود و از خوردن خوراکی های حجیم و گازدار و نشستن طولانی مدت پرهیز شود.

ماموگرافی

معمولا در سنین 40 سال به بالا به صورت چکاپ سالانه انجام می شود. در سنین پایین تر اگر بیمار در اقوام درجه یک خود مثل (مادر و خوهر) سابقه سرطان داشته اند یا در سونوگرافی سینه خود مورد مشکوکی گزارش شده باشد به درخواست پزشک متخصص انجام می شود.
بهتر است قبل از انجام این کار دوش گرفته شود و از دئودورانت یا اسپری های زیربغل استفاده نکرده باشید.
همچنین برای گزارش نتیجه، حتما ماموگرافی یا سونوگرافی های قبلی خو را همراه داشته باشید.

logo-samandehi
مشاوره آنلاین